SEO фирма за бизнес уебсайта ви

SEO фирма за бизнес уебсайта ви

Искате възможно най-много погледи към вашия уебсайт – независимо дали целта ви е да забавлявате и информирате читателите, да популяризирате работата си, да продавате продуктите и услугите си или пък  да осигурите най-добрия уеб хостинг в света. Най-просто казано, колкото повече посетители получавате, толкова по-лесно ще бъде да изградите публика, на която можете да разчитате.

Но откъде да започна? Потърсете добра SEO фирма за бизнес уебсайта ви.

Има много начини да привлечете трафик към вашия сайт, но оптимизацията за търсачки (SEO) е един от най-ефективните. SEO е колекция от стратегии и техники, насочени към подпомагане на вашите страници да се класират по-високо в резултатите от търсачките. Това увеличава видимостта на вашия сайт и може да му помогне наистина да излети.

Нещо повече, има много лесни начини да подобрите SEO на вашия WordPress сайт, дори ако сте напълно начинаещ. В тази публикация ще разгледаме  техники, които можете да започнете да използвате веднага!

Добри методи за подобряване на SEO

1. Изберете внимателно вашия доставчик на хостинг услуги

Избраният от вас хостинг доставчик е жизненоважен за SEO.

Тъй като Google взема предвид скоростта при класирането на сайтовете, добрият домакин може да ви помогне да стигнете до върха на SERP. Вашият хост също влияе върху времето на престой на вашия сайт и физическото разстояние между сървъри и посетители – и двете са фактори за класиране. Не на последно място, тъй като Google дава на HTTPS сайтовете малък тласък, вие ще искате и това.

Ако все още не сте създали уебсайта си, ще искате да изберете хост, който е надежден и има репутация с отлично представяне. Дори за съществуващ сайт може да помислите за смяна на хостове, ако текущият ви доставчик не отговаря на тези критерии.

Интелигентен начин е да се използва специфичен за WordPress хостинг план. Ние от Webstation.bg  ще Ви помогнем да изберете най-добрия за Вас вариант. Намираме се в гр.София,  СТЦ Интерпред, бул. Др.Цанков 36.

2. Изберете тема, оптимизирана за търсачките

Темата ви е един от най-важните избори, които ще направите за вашия сайт на WordPress. Той определя външния вид и оформлението на вашия сайт, може да предостави нова функционалност, а също така играе роля в неговото SEO. Например, вашата тема може да повлияе на скоростта на вашия сайт – което (както вече обсъдихме) е жизненоважно. Начинът, по който е разработена дадена тема, също има значение, тъй като чистият код дава на вашия сайт най-добрия шанс в SERP.

Следователно, когато избирате тема, ще искате да изберете тази, създадена с мисъл за SEO. Тези теми често се наричат ​​„SEO-приятелски“. Може също да потърсите тема, която предлага функции, специално създадени да подобрят вашата SEO, като например нови опции за маркери на заглавия. За щастие има много теми, които отговарят на сметката. В Уебстейшън ООД ще Ви предложим голям избор на теми подходящи за Вашите цели и бюджет. Може да ни пишете за консултация и съвет на  info@webstation.bg или да ни посетите в офиса на бул. Др.Цанков 36.

3. Използвайте специален SEO плъгин

Ако сте нов в WordPress, може още да не сте запознати с приставките. Това са малки парчета добавен софтуер, който можете да инсталирате, които добавят нови функции и функционалност към вашия сайт. Има приставка, която помага на вашия сайт да прави почти всичко – включително да се класира по-високо в търсачките. Всъщност има много приставки, създадени специално за подобряване на SEO на вашия сайт. Тези приставки могат да предоставят малки, целенасочени функции като създаване на карта на сайта.

 4. Създайте „Карта на сайта“

Карта на сайта е списък на всички страници и друго съдържание на вашия уебсайт, обикновено организирана в йерархия. Той осигурява бърз начин да видите как е изложен вашият сайт и какво включва. Докато тези карти на сайта някога са били предназначени да помагат на потребителите да се ориентират в уебсайтовете, сега основната им цел е да предават информация на ботове на търсачките .

Въпреки че добавянето на карта на сайта към вашия уебсайт не повишава директно класирането му в търсачките, то все пак е ценен SEO инструмент. Той дава възможност на роботите да видят всички страници на вашия сайт и да разберат как са свързани помежду си. Това улеснява търсачките да индексират вашия сайт и да представят подходящо съдържание в потребителските търсения. Добавянето на карта на сайта към WordPress е лесно – можете да го направите с целенасочен плъгин като Google XML Sitemaps или чрез изчерпателен SEO инструмент като Yoast SEO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *