Форма на детските килимчета

Някои хора намират овалните детските килимчета за по-удобни, докато други предпочитат класическите правоъгълни. Ако говорим за формата на подовата настилка, тогава при избора трябва да се съсредоточите повече единствено върху вашите предпочитания и вкус, както и върху размера и пропорциите на стаята.

Но си струва да запомните, че покритието трябва да бъде разположено на пода по такъв начин, че да не пречи на удобното и безопасно движение на детето (особено важно за бебета, които се учат да ходят и използват проходилки).

Като цяло, същото може да се каже и за размера на детските килимчета.

Някои родители избират големи детски килими, които покриват изцяло пода в стаята. Други предпочитат да поставят малък килим само в зоната за игра, където детето прекарва много време. Друг вариант е да закупите няколко малки детски килимчета в същия стил, които изглеждат особено изгодно в големи стаи.

Интересни идеи за детски килимчета за стая за момче

Съвременните производители на детски килими предлагат огромен избор от модели, сред които има много оригинални опции, които могат да украсят стая и да помогнат за развитието на детето. Това може да бъде изкуствен или смесен детски килим с любимите ви герои от приказките, изображения на коли или просто стилен графичен дизайн или пътища, които ще бъдат допълнение по време на игрите.

Какъв детски килимчета да изберете в стаята на момиченце

Детски килим в стаята на момиче трябва да бъде ярък и цветен. Ако говорим за сюжета, тогава това могат да бъдат изображения на феи и принцеси, цветни красиви поляни с пеперуди, замъци и приказни герои, обичани от момичета.

За младите дами можете също да закупите игрално подово покритие, например, изобразяващо стаите на апартамент или вълшебна гора с пътеки. Има смисъл да се даде предпочитание на ярки абстрактни модели детски килими с причудливи линии и още много декорации, които да бъдат интересни за вашето мъниче