Фасети – почистване и поддръжка

Как е правилно да се грижим за зъбните си фасети?

Зъбните фасети не изискват някакви специални грижи. Въпреки, че могат да променят усмивката Ви, те са толкова силни и издръжливи, че не е необходимо да правите специални промени в режима си на орална хигиена. Вие продължавате да полагате грижа за зъбите си по същия начин, както и преди, и се наслаждавате на блестяща и перфектна усмивка.

За да почистите, предпазите и запазите Вашите зъбни фасети, следвайте съветите по-долу:

  • мийте зъбите си два пъти на ден или след всяко хранене;
  • използвайте конец за зъби;
  • изплакнете устата си с антисептик веднъж или два пъти на ден.

Препоръчваме:

Изборът на неабразивна паста за зъби и четка с мек косъм е от съществено значение за дълготрайността и здравината на Вашите фасети.

Заедно с имплантите, короните и скобите навлизат в употреба фасетите. Това е истинско спасение за тези, които трябва да скрият дефекти във формата или цвета на зъбите си, както и за тези, които искат винаги да изглеждат страхотно. Фасетите са пластини, които се залепват от външната страна на зъба и изпълняват функциите на естествения емайл: защитна и естетична. Но за разлика от естествения защитен слой, който често е дефектен, фасетите изглеждат перфектно и могат да създадат впечатление за перфектна усмивка.

Защо да изберем бондинг?

  1. Добра защита на Вашите зъбите. От температурни въздействия, от надраскване на хранителни частици, киселина и захароза, от абразивното въздействие на пастите за зъби.
  2. Продължителността на ползването зависи от поддръжката. Ако изберете добър качествен материал за Вашите фасети и спазвате правилата за използването им, можете да използвате изкуствения емайл в устата Ви до 20 години. След това фасетите просто ще трябва да бъдат сменени с нови.
  3. Възможност за почистване ви по обичайния си начин. Не е необходимо да сменяте пастата за зъби и четката с някакви други, специални продукти.