Робот- професионална прахосмукачка

Робот -прахосмукачката има огромен брой предимства пред другите видове прахосмукачки:

  1. Спестяване на време. За да може роботизираната професионална прахосмукачка да започне своята работа, вашето присъствие не е необходимо. Той ще направи всичко за вас. Някои роботи имат възможност да програмират свой собствен работен график.
  2. Наличието на животни в къщата. Не всеки собственик на домашен любимец има възможност да почиства козината им всеки ден. И роботът -прахосмукачка има такава функция.
  3. Голям по размер  апартамент. Със сигурност често сте уморени, ако трябваше да използвате прахосмукачка върху големи площи. Прахосмукачката -робот ще стане незаменима при такива условия.

Разбира се, професионална прахосмукачка има и недостатъци. Той се справя лошо с почистването на ъглите в една стая поради заоблената си форма; той не може да почисти лепкава храна или напитки и има проблеми с почистването на влажни повърхности.

Как да тествате прахосмукачка?

За да разберете коя професионална прахосмукачка е подходяща за Вашия тип почистване, трябва да я тествате и да разберете колко добре събира мръсотия, колко отломки задържа, колко шумно работи и дали е лесна за работа. Първо трябва да решите целта за закупуване на това устройство и след това да подчертаете редица важни параметри за тестване.

 1. Захранване

Мощността на прахосмукачката определя нивото на напрежение във вашата мрежа. Колкото по -голяма е мощността, толкова повече енергия консумира. Но едно и също ниво на мощност за прахосмукачките не означава, че те ще бъдат еднакво ефективни. Колкото по -ниска е мощността, толкова по -малко ще трябва да платите за електричество. Най -добрият вариант би бил да изберете прахосмукачка с регулатор на мощността. Тя може да бъде цифрова или механична. Цената на цифровото ще бъде малко по -висока.

 2. Видове въздушна филтрация

Във прахосмукачката освен торбата има и други видове филтри.

Груб филтър. С негова помощ се извършва първично пречистване на въздуха. Филтърът може да бъде торба с вода или контейнер за събиране. Той е удобен с това, че задържа всички големи частици отломки.