Радиатори за отопление – характеристики

Нашата фирма се занимава с изработка и монтаж на радиатори за отопление. Ние сме Тотал Терм ООД. Офис в София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“). Телефон за връзка: +359 2 971 7007.

Радиатори за отопление – характеристики

Радиаторите се поставят под прозорците, така че въздухът, нагряван от тях, веднага се охлажда, в контакт със студено стъкло. В случая на ТП този проблем отсъства. В резултат топлите подове са по-ефективни с 10-20%.

Но в помещения, които се отопляват от топли подове, има страничен ефект от липсата на радиатори под прозорците. Разминаването на прозорци с двоен стъклопакет, под които няма радиатори с интензивна конвекция на топлина, може да се превърне в проблем. По стъклото може да се образува голямо количество конденз, особено при силни студове. За да не се случи това, експертите съветват да се комбинира инсталирането на TP с инсталирането на висококачествени енергоспестяващи прозорци.

Инсталиране на подово отопление в къща

Спестяването при инсталиране на подово отопление в къща се причинява и от факта, че за да се създаде комфортен микроклимат в стаята, е достатъчна температура само + 22 ° C, тъй като краката са топли, човекът няма да замръзне. При отопление на радиатора стайната температура ще бъде комфортна + 24 ° C – повече енергия се изразходва за поддържане на по-висока температура.

Спестяването от използването на подово отопление, в сравнение с използването на отоплителни радиатори, е около 10 – 20% за целия отоплителен сезон.

В къща с подово отопление не можете да инсталирате паркет – многократното отопление ще доведе до свиване и деформация на дървото. Можете да използвате килима, но това ще намали топлопредаването от загрятата повърхност, ефективността на отоплителното оборудване ще намалее.

Сложността на ремонта

По отношение на лесния ремонт, предимствата на радиаторната отоплителна система. Радиаторите могат лесно да се демонтират и монтират на оригиналното им място. Те могат да увеличат броя на секциите, да оборудват сензори и температурни релета според нуждите. Системите за подово отопление на водна основа, монтирани в бетонна замазка, не могат да бъдат ремонтирани, те се извършват веднъж завинаги.

Желателно е инсталирането на TP на етапа на изграждане на къща или провеждане на основен ремонт. За да се предотвратят технически грешки по време на инсталирането и свързването, работата трябва да се доверява на специалисти, които имат знания и практически опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *