Препоръки за килими в детски стаи

Съвети за избиране на килими за детски стаи

В детската стая на тийнейджър в училищна възраст килимът със среден размер се превръща в център на интериора. Тази посока сега се развива интензивно в Европа. Тук килими в детски стаи се създават с помощта на спортни или музикални теми, като ярък многоцветен килим за скейтборд или килим със състезателна кола за детската стая.

Килими в детски стаи с размери 2 х 3 м и повече формира цялостния облик на детската стая. Той е важен и като правило основен детайл от интериора. Ето защо такива килими за детските стаи се избират по-внимателно и за по-дълъг период.

Когато избирате размера на килима за детската стая, трябва да запомните, че трябва да има 20-30 см свободно подово пространство от мебелите (стената) до килима. Тогава продуктът ще бъде забележим в стаята като независим елемент на дизайна, а няма да изглежда като подово покритие.

В една и съща детска стая можете да използвате няколко килима, но от един и същ тип.

С добър избор на модел и размер, такава комбинация, килимът в детската стая може да се превърне в акцент в дизайна на детската стая.

Препоръки за килими в детски стаи

Правилният избор на десен и палитра на килим в детска стая създава добро настроение на Вас и Вашето дете. За децата е интересно да играят на ярък килим с любимите си герои от приказки или анимационни филми. Ярките цветове и пълнежа с различни детайли и/или познати герои стимулират интереса на детето към разглеждане и запомняне на изображенията на килима.

С порастването на детето дизайнът на килима също се променя – от приказки до тийнейджърски теми. Тук килимът от помощно средство за развитие се превръща в център на интериора, подчертавайки индивидуалността на зараждащата се личност. Ето защо, в зависимост от предпочитанията на собственика, можете да намерите както дълги килими с модерен абстрактен дизайн, така и продукти с музикална или спортна тема.

Ако част от общото помещение се използва като детска стая, килимът служи за подчертаване на зоната за игра. Като алтернатива можете да постелете един голям килим, но с неутрален модел, подходящ както за възрастни, така и за деца.