Правила при носене на бижута

Какви са видовете бижута?

Човешката цивилизация е измислила много различни аксесоари за бижута. Това са и пръстени, и обеци, и вериги, и колиета и много, много повече. Следователно основната разлика не е в това какви бижута използва една жена, а от какъв метал е изработена и с какво е украсена. 

Какви са правилата при носенето на аксесоари?

  • Златото не трябва да се комбинира със сребро. Но с платина, както и с бижута от бронз, златните предмети са в перфектна хармония.
  • Диамантите започват да „играят с нови цветове“ в комбинация с тюркоаз и нефрит. Но с кубични цирконий не трябва да ги носите.
  • Една зряла жена трябва да избягва „детските“ бижута. Нека гъбки, ягодки и сърчица да се оставят на тинейджърите.
  • Абсолютно претенциозно изглежда евтино бижу в комбинация с истински стойностни бижута. Затова трябва да изберете едно нещо: или златни обеци, пръстени и вериги, или пластмасови мъниста.

Как да изберем красиво, но и качествено бижу?

Абсолютно всяка дама иска да изглежда стилна, достойна и неустоима. Е, ние се опитваме да сбъднем тези мечти и да предложим изящни бижута на чудесна цена.

Не всяко украшения може да се нарече бижу. Тук не става въпрос за бижута или фалшиви камъни. Резултатът от бижутерската работа е комбинация от няколко аспекта: наличието на благороден метал и художествена обработка в продукта, правилното предназначение на декорацията и марката от вътрешната му страна.

Защо някои продукти не могат да се нарекат бижута?

За благородните метали

Думата „бижутер“ идва от немското juwel, което означава „бижу“. Следователно, на първо място, бижутата са скъпоценности, изработени от благородни метали: злато, сребро, платина или паладий.

Металите се считат за ценни по няколко причини. Те са устойчиви на химическа атака, рядко се срещат в природата, а извличането им е непосилно скъпо.

Бижутата не се правят от благородни метали в чист вид. Това се дължи на мекотата на естествения материал, неговата податливост на износване и висока цена. Обикновено компаниите за бижута използват сплави, чийто състав се пази в най-строга секретност. Сплавите се различават по цвят, твърдост, точка на топене, както и процентно съдържание на най-благородния метал. Процентът определя металната проба, за която ще говорим в следващите две статии.