Пица със смокини бекон и синьо сирене

Пица със смокини бекон и синьо сирене. Рецепта за ценители от добрите майстори на пица – sofiapizzaonline.com

Пица със смокини бекон и синьо сирене

Супер досадно е, когато някой разбере, че не харесвате определена храна. И след това веднага опровергае: „Това е само защото не сте я опитвали“. Въпреки това твърдя, че тази пица от смокини и бекон е главната врата за хора, които смятат, че мразят синьо сирене. Всъщност бих могъл дори да си позволя да кажа, че това е една от най-перфектните пици, които съм правил, откакто започнах пица в четвъртък вечер.

Пица от смокини и бекон

Ето защо: Когато хапнете, получавате всичките пет вкуса в перфектна хармония. Има соленост и умами от бекона, горчивина от лука, киселост от синьото сирене и сладост от смокини. Освен това оспорваният шести вкус, мазнина, присъства в сметаната и сиренето и мазнината от бекон.

Има няколко допълнителни стъпки за постигане на нирвана на пица от смокини и бекон, но те напълно си заслужават.

Разтворете вашите сушени смокини във вряща вода за 10 минути преди нарязване. Красотата на сушените смокини е, че можете да ги намерите през цялата година, но са доста напрегнати и твърде дъвчащи, както е за пица. Бързото накисване в гореща вода ги напълва с идеалното количество, като им придава нежна, сладка текстура.

Пригответе бекона си предварително. Нарежете или нарежете резените бекон на парчета с големина на хапки, след което ги гответе в тиган на среден огън, докато се сварят и тъкмо започнат да покафеняват по краищата. Запомнете: беконът ще се сготви повече, когато е върху пицата във фурната. И запазете няколко супени лъжици мазнина от бекон, преди да избършете тигана; лекото нанасяне на това течно злато върху тестото прави цялата разлика.

Упражнявайте уменията си за поръсване със сметаната. Изсипете сметаната в мерителна чаша или друг съд с дюза и бавно я налейте на равномерна струя върху пицата преди и след печене. Тази част изисква практика (може да се окажете с локва или две, когато опитате за първи път), но е лесно, след като се овладеете.

Полезно

Когато си хапнете вкусна пица никога не забравяйте да направите и упражнения по гимнастика за здраве.

Интересно и полезно видео за пица може да видите ТУК

Снимки на пици със смокини, може да видите разбира се в Google

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО