Осъществяване изпомпването на септичната яма през зимата Част 2

Фирма „Евроканал“ е на Вашите услуги. , гр. София, жк. Враждебна, ул.46-та №2А. Телефони: 0877 77 63 77; 0888404765.

В зависимост от вида на помпата методите на изпомпването на септичната яма ще се различават:

илосос. Евтина и ефективна процедура, която позволява не само да се елиминират натрупаните отпадни води, но и да се отстрани дънната утайка заедно с част от почвата (дълбочина до 1 m.p.). Това ще позволи да се възстанови абсорбционната способност на почвата в дъното на котловината.

Обърнете внимание, че да се изпомпва извор, който е просто вкопан в земята, без да се подсилват стените (вилна версия), е възможно само с илозос;

хидродинамично почистване. Технологична особеност е способността за допълнително почистване на стените на септичната яма от образувания и изпомпване на съдържанието й напълно;

-вакуумно изпомпване. Използването на вакуумна помпа ви позволява изпомпването на септичната яма да стане за минути, без никаква мръсна работа. Сред представените методи това е най-скъпото, но и единственото, след което няма миризма и мръсотия.

2. Химическо или биологично изпомпване на септични ями и изворни ями

  • Химическото почистване се състои в това, че към резервоара за отпадни води се добавят специални химически реагенти, които действат върху отпадните води с протичане на реакции на окисляване и неутрализация. Този метод се използва като предварителен или последен етап преди биологично лечение.
  • Биологичното третиране на септична яма е използването на биогранули (таблетки, прах), които намаляват плътността на отпадъците.

Обърнете внимание, че в случай на прилагане на тези методи, изпускателна яма без изпомпване ще бъде доста функционална.

Но само при следните условия:

  • в страната е била изкопана ямка, която се използва периодично;
  • предназначен е само за изпражнения или обемът на отпадните води е малък;
  • ямата има достатъчно голям обем и, което е важно, голяма площ на дъното, което ще увеличи площта за навлизане на вода в почвата.

Ако тези условия не са изпълнени, все още трябва да продължите с изпомпването на септичната яма и използването на химически и биологични агенти само ще забави тази процедура.

Към Част 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *