Как да открием мястото на запушване на канала у дома?

За да се предотврати навлизането на големи частици хранителни отпадъци в канализационната система, в дренажния отвор трябва да се монтират специални уловители под формата на пластмасова цедка. Това значително ще намали вероятността от „задръствания“, запушване на канала у дома.

Как да открием мястото на запушване на канала у дома?

Използването на химикали също е превантивна мярка. Не винаги е възможно да се премахне полученото запушване по този начин, но е възможно да се предотврати. За целта се купува продукт в магазините за битова химия.

Необходимо е да се провери доколко канализацията се оттича във всички водопроводни инсталации. Ако водата не се оттича в кухнята, но няма проблеми в банята, вероятно е запушване в сифона на кухненската мивка или в зоната между кухнята и банята.

По същия начин: ако в кухнята всичко е наред и проблеми в банята, запушването трябва да се търси в изпускателния сифон на банята. В същото време шезлонгът във всички зони е чист, ако водата от кухнята попадне в системата безпрепятствено. В случаите, когато е трудно да се изхвърлят отпадъчните води както в кухнята, така и в банята, има вероятност да се образува „тапа“ в зоната между банята и тоалетната. Забавянето на изтичането на вода във всяко водопроводно устройство може да означава проблем в щранга.

Можете също да почистите тръбата от банята от задната страна. За целта го разкачете на кръстовището от тръбопровода, водещ към щранга. След това ще прокараме водопроводния кабел в тръбата и ще го превъртим. Когато го извадим, по него може да има отломки, които са предотвратили оттичането на водата от банята.

Тоалетна

Когато само тоалетната е запушена и във всички мивки водата изтича нормално, тогава това е пряката вина на собствениците. Основната причина е навикът да изхвърляте боклука в тоалетната. За това има кошче за боклук.

Ако е възникнала подобна неизправност на банята, тогава само кабелът ще помогне. И най-ефективният метод е да извадите „причината за запушване“ от тоалетната с ръка. За това използваме гумени ръкавици.

Има апартаменти, където канализационната система е редовно запушена. И това се случва дори в нови домове. Това рядко се случва, когато инженерните стандарти за инсталиране на канализационната система не са изпълнени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *