Какво прави доброто съдържание за SEO оптимизацията?

Доброто съдържание за SEO оптимизацията?

Както веднъж Бил Гейтс каза: „Съдържанието е крал“, и това все още е вярно. Какво означава това за вас по отношение на оптимизацията за търсачки? Колкото по-добро е съдържанието, толкова по-високи позиции в SERP ще претендирате. Това е просто! Но какво различава лошото съдържание от доброто?

Уникално писане за Доброто съдържание за SEO

За цялото съдържание (писмено, аудио и видео), правилната граматика, правилното изписване и ясният стил са от съществено значение както за Google, така и за потребителя, който го консумира. Пишете естествено, пишете за аудиторията си и не се изкушавайте да опитате да подведете Google, като добавите думите, които искате да класирате няколко пъти (наречени „пълнене с ключови думи“). Тази тактика не работи и води до лошо потребителско изживяване. Google иска да изключи това (те изрично казват на своите оценители по качество да го отхвърлят).

Уместност

Наличието на съдържание, което наистина адресира проблемите, пред които е изправена вашата аудитория, е жизненоважно. Ако искате Google да препоръча вашето съдържание на своите потребители, това съдържание трябва да им донесе стойност. Това означава да бъдете изключително подходяща информация и да предоставяте полезно решение на проблема или въпроса на потребителя. В по-широк мащаб, последователното създаване на подходящо, полезно съдържание, което решава проблемите на потребителите, показва на Google, че разбирате аудиторията си и че се стремите да им донесете полезно съдържание – и това поражда доверие.

Затова се съсредоточете върху това да донесете реална стойност на вашата аудитория с всяко съдържание, което създавате. За да донесете реална стойност, трябва да се съсредоточите върху намерението на потребителя.

 

Условия за търсене

Какво търси вашата публика? Специалистът по SEO оптимизация трябва ясно да разбере своята аудитория, за да предоставя само най-добрите ключови думи и теми за предстоящо съдържание..

Когато съставяте солиден и проучен списък, помислете много за намерението, което стои зад техните търсения и въпроси. Понякога ще е очевидно? Често търсенията и въпросите са двусмислени и намерението не е очевидно веднага. Трябва да разберете аудиторията си и да предоставите ценно съдържание, което отговаря на целите на заявката им.