Какви са ползите от почивката на планина

Ползи от почивката на планина

Свободно време

Величествената гледка към планината е незабравима като ползи от почивката на планина. Никоя снимка не може наистина да демонстрира красотата на това, което виждате със собствените си очи.

В същото време ходенето в планината или в гората понякога е по-евтино, отколкото да отидете на кино).

Планините са красиви по всяко време на годината. Всеки сезон е различен по свой начин от пролетни цветя до пейзажи на зимна приказка.

Ползи от почивка на планина

Планината е идеално място да се свържете с природата, наслаждавайки се на красивата природа и дишането на чистия въздух.

Слънцето, красотата на планинските пейзажи и чистият въздух са аргументи, които вдъхновяват дори най-малко атлетични хора да спортуват, от ходене до бягане до планината. Природният парк „Сините камъни“ в Карандила Ви предлага да се насладите на всичко това.

Комплекс „Сините камъни“. Mестност „Карандила, ж.к. Сини камъни, 8800 Сливен, Свържете се с нас на телефон: +359 700 800 37.

Антистрес

Постоянното взаимодействие с различни звуци, миризми и шумове успокоява мозъка ни, уморен от градския шум и притеснения. В резултат на това хората, страдащи от стрес или тревожност, обикновено се чувстват много по-добре, когато са в природата.

Просто да си в планината вече е релакс, изключване от градската суматоха и ежедневните тревоги. Освен това ще помогне за увеличаване на вашата производителност. Ефективен човек трябва да може да се отпусне правилно!

Сърдечно и съдово здраве

Редовният туризъм в планината намалява риска от сърдечни заболявания. Поради намаленото парциално налягане и по-ниското съдържание на кислород тялото се адаптира към височината и започва да произвежда повече червени кръвни клетки. Това помага за укрепване на кръвоносните съдове и увеличаване на броя на микросъдовете. Затова професионалните спортисти трябва да провеждат тренировки във високопланинските райони, за да адаптират тялото към тежки товари и да повишат общата издръжливост.

В планината обикновено винаги вземам балсамът на ANDRO apifit със себе си. Това е естествен адаптоген, базиран на екстракти от много ценни корени. Балсамът насърчава по-добра адаптация и издръжливост по време на кампанията!

Чудесен начин да отслабнете

В планината скоростта на метаболизма се ускорява, така че тялото изгаря повече калории. В този случай апетитът се намалява. В планината можете да изгорите между 500 и 800 калории на час. Напълно възможно е да загубите 1-2 кг за едно пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *