Какви са плюсовете на почивка в Анталия?

Още за плюсовете на почивка в Анталия

Второто предимство са плажове за всеки вкус. Големият плаж в курортната зона Лара е пясъчен, понякога с примес от малки камъчета. Голям плаж в града е каменистият плаж Коняалти. Какъв вид плажно покритие не бихте искали, Анталия го има. Има дори плажове на скалите, ще говорим за тях по-долу.

Третото предимство е, че в Анталия не е трудно да се рабереш с местните.  С езиците не е сложно, по малко се говорят различните основни езици. В Турция Анталия се смята за „руски курорт“, подобно на Алания, който пък се смята за „немски курорт“, Фетие и Дидим се смятат за „английски курорти“, Мармарис се смята за „скандинавски курорт“.

Така, че тук можете да решите всеки проблем, без да знаете чужди езици.

 

Минуси на почивка в Анталия

Трябва да сте подготвени за цените в Анталия. Ако сравним подобни хотели в Анталия и Кемер или Алания, тогава настаняването в Анталия ще струва 20-30% повече. А понякога и 50%, в зависимост от сезона и местоположението на хотела Ви в Анталия.

Друг недостатък може да бъдат хотелите с плаж през пътя. На туристите може да им се случи следната ситуация: те са избрали 5-звезден хотел и на първа линия всичко предвещава страхотн ваканция, но при пристигането се оказва, че плажът се намира от другата страна на оживен път.

За всеки турист това е изненада, не от приятните. И още повече с деца, когато искате да се отпуснете. За съжаление в Анталия това е често срещано явление. Така, че го имайте предвид предварително.

Към недостатъците можем да добавим, че не е така лесно да се избере хотел. Към избора на хотел в Анталия трябва да се подходи сериозно. Има хотели с „начертани“ звезди, които изобщо не отговарят на обявеното ниво. От другата страна на пътя има хотели с плаж, въпреки че са обявени за „първа плажна линия“, както казахме. Внимателно проучете нещата, когато избирате хотела, в който ще почивате в Анталия.

 

Направете с своята почивка в Анталия. Възползвайте се от топ офертите на AQUA TOUR.