Естествената храна за малките кучета трябва да включва зеленчуци и зърнени храни.

Естествената храна за малките кучета трябва да включва зеленчуци и зърнени храни

За дребните породи тяхното съдържание в дневната норма на хранене трябва да бъде 30-50%. Въпреки това, не всички растителни храни са полезни за вашето бебе. Така че оризът най-често се препоръчва храна за малките кучета  от зърнени храни. Царевичен и пшеничен зърна не са смилаеми при всички кучета, но също се препоръчват. Но грисът и ечемикът трябва да бъдат изключени от диетата на кучето.

Сред зеленчуците трябва да се даде предпочитание на краставици, тиквички, моркови, цвекло, тиква и чушки. Зелена ябълка също е много полезна. Но никога не хранете трохите лук, сладки плодове, череши, кайсии и т.н. Тези „лакомства“ могат да причинят алергии и тежки чернодробни проблеми.

Като всеки собственик на миниатюрно куче, Вие искате вашият домашен любимец да расте здрав и пълен с енергия. И за да може вашето Чихуахуа или Той Териер да се чувства добре, трябва да го храните с балансирана диета, която отговаря на всички нужди на растящия и развиващ се организъм.

Каква е правилната храна за малки кучета- суха храна или домашно приготвена храна

Вие решавате: няма единодушие сред експертите по този въпрос.

Всеки метод има своите плюсове и минуси, но ще говорим за тях по-късно. В тази статия ще Ви преведем през правилата, които трябва да следвате, когато храните домашния си любимец с домашна храна за малки кучета.

Каква трябва да бъде храната за малките кучета?

Това е важен въпрос. Редовност на храненето при малките кучета

Редовността на хранене на чихуахуа, например, директно зависи от възрастта на кучето. Ветеринарните лекари са съгласни, че е най-добре да храните малко кученце по следната схема:

  • 1-2 месеца – 6 пъти на ден;
  • 2-3 месеца – 5 пъти на ден;
  • 3-4 месеца – 4 пъти на ден;
  • 4-10 месеца – 3 пъти на ден;
  • 10-18 месеца – 2 пъти на ден.

От една година и половина малкото куче може да се храни веднъж на ден. Това обаче не трябва да се прави, ако Вашият домашен любимец има стомашно-чревни или чернодробни проблеми. Приемлив вариант е този, при който кучето има две хранения на ден.

Обемът на една порция храна за малките кучета

Количеството храна за малките кучета се подбира строго индивидуално, в зависимост от нуждите на организма на кучето. Счита се за неприемливо прехранване на кучето, което води до затлъстяване и проблеми със стомашно-чревния тракт, белите дробове и сърцето, както и недостатъчното хранене, което може да причини дистрофия и разстройство на нервната система.

Ако наблюдавате отблизо Чихуахуа или Той Териер, ще забележите, че страните на малкото куче леко се увеличават след хранене. Следете този индикатор. Обикновено страните на кучето не трябва едновременно да изпъкват и да са хлътнали. Това е важно.