Емоционалната интелигентсност и състояние

Емоционалната интелигентсност и състояние

Били ли сте прекъснати с неподходящи забележки. И случвало ли се е  намесата им само е усложнила дадената ситуация в общуването? Случвало ли се е някога поради неизказани очаквания връзката ви само да се влошава. И тогава никой да не може да определи каква е причината?

Всички тези ситуации отразяват проблеми с емоционалната интелигентност. Когато неразбирането на намеренията и настроенията, емоционалното състояние и мотивация правят простото общуване напрегнато, негативно или дори грубо. Какво влияе преди всичко емоционалната интелигентност?

– Самосъзнание –

Чувствайки се в еуфория или депресия, неразумно безпокойство или много специфична загриженост, човек с висок еквалайзер разбира какво се случва с него и как се нарича. Той е в състояние да различи безпокойството от гнева или паниката и спонтанната нежна радост от интензивната емоционална близост. Осъзнавайки чувствата си, той е в състояние да се дистанцира от тях и да не задълбава в разрушителни и ефирни мисли. Например, тя няма да сбърка лесното влюбване с голяма любов и любопитната перспектива като основна цел на живота.

Въз основа на емоциите той ще прави дългосрочни планове, при които смяната на настроението или новите събития в живота като цяло няма да променят значително вектора на неговото развитие. Това изобщо не означава тъп живот без впечатления, в който човек не може да бъде импулсивен. По-скоро това е дълбоко познание за това как да реагираме на конкретни емоции. Например, не продължавайте безплодни спорове, когато всички страни в конфликта са на ръба. Не поемането на твърде много отговорности в състояние на еуфория. Не се страхувайте да признаете пред себе си в грозни чувства и да поемете отговорност за тях. Не правете добро на другите без тяхното искане. Тези „не” идват от лични негативни преживявания и често се коригират автоматично след няколко гафа – просто отнема време, за да разберем връзката между нашите чувства, емоции и всички последващи от тях действия.