Видове стойки за лежанки за тренировки

Колкото повече хора се развиват, толкова повече различни спортни техники и симулатори се появяват, но старите и доказани методи не губят своята популярност и съмишленици. За по-голяма ефективност дори най-простите упражнения, като изпомпване на пресата, изискват специални симулатори, но мнозина не разбират тяхната ефективност и обща полза.

Стойки за лежанки

За съвременните класове с пресата не е необходимо да сте на лентата или хоризонталната лента, в момента се използва специална пейка за преса.

Той е ефективен с това, че спомага за максимално и по-ефективно изпомпване на мускулите на пресата.

Онези, които никога не са го използвали, определено няма да разберат каква е разликата, но квалифицираните спортисти отбелязват следните предимства:

Можете удобно да фиксирате и почивате краката си, цялото тяло, в частност гърба, също е удобно.

Поради по-голямата амплитуда по време на движение, упражнението става по-ефективно.

За по-внимателно изучаване на определени мускули можете лесно да промените ъгъла.

Теглото и натоварването се разпределят възможно най-равномерно, което намалява риска от нараняване и повреда.

Различни конфигурации и модификации на стойки за лежанки, благодарение на които можете да практикувате както у дома, така и във фитнес залата.

Поради факта, че дизайнът е сравнително прост и надежден, той ще продължи дълго и ефективно

В зависимост от модификацията на пейката, върху нея могат да се работят различни мускулни групи, затова има няколко най-популярни форми:

-Права (класическа) е най-добрият вариант както за начинаещи, така и за професионалисти. За по-голяма ефективност е възможно да се избере оптималният ъгъл на наклон. В допълнение към мускулите на пресата, тя ви позволява да тренирате мускулите на гърба и задните части.

-Извита – Подходяща за тези, които имат проблеми с гърба. Следвайки такава пейка, можете да изпълнявате всички упражнения и да не се притеснявате от възможни наранявания. Освен това помага за увеличаване на натоварването върху мускулите, което трябва да се има предвид по време на клас.

-Римска – се счита за малко опростен вариант, поради по-малката работна повърхност, но именно заради това се отварят повече възможности за трениране на мускулите. Особено класовете на този тип пейка са подходящи за момичета, тъй като с помощта на прости упражнения те помагат за поддържане на тялото в отлично състояние.

-Регулируема – комбинира няколко симулатора наведнъж, което помага по-ефективно да изпомпва голяма група мускули. Смята се за най-добрият вариант за домашна употреба, както за жени, така и за мъже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *