Вдлъбнатините по автомобила след градушка

Как да премахнете вдлъбнатините по автомобила след градушка неинвазивен начин?

Единият вариант за премахване вдлъбнатините по автомобила след градушка е изправяне отдолу.

Няма нужда от заклинания на шаман, просто на места, където градушката е оставила вдлъбнатини, изтласквайте листа отвътре. За тази цел се използват специални ежектори, изработени от ламарина с различни форми и размери, което затруднява ремонта без боядисване. Най-често този метод се използва за отстраняване на вдлъбнатини по вратите, капаците на багажника, качулките и калниците. За съжаление, както всички добре знаем, градушката също оставя следи и може би преди всичко на покрива. Достъпът до покрива отвътре е много по-труден. Обшивката трябва да бъде разглобена, за да се изправи долната страна на тази част на превозното средство. Но такава допълнителна работа не е необходима, тъй като премахването на вдлъбнатини без боядисване може да се извърши по друг начин.

Метод за изтегляне

 Премахването на вдлъбнатини без боядисване, наричано още „адхезивен метод“, е метод, който не изисква достъп отвътре. Как тогава се прави? Вдлъбнатините се фиксират с пластмасови облицовки за бързо освобождаване с помощта на бързо охлаждаща се пластмаса. По-късно всяка глава се удря и изважда. По този начин отстъпът се изглажда. Ако такова издърпване на лист без боядисване има някакви недостатъци, това са малки слайдове, които понякога се появяват на мястото на вдлъбнатини. Тук обаче няма нищо, което да не може да бъде поправено – просто използвайте тефлонов чук, за да изравните листа.

Ние можем да  отговорим на очакванията на всеки един клиент.

Отопление и охлаждане

Друг метод за поправяне на вдлъбнатини след градушка по автомобила е да се третират вдлъбнатини, като се използва правилната температура. Първо се загряват с горелка и след това се охлаждат с помощта на специален сух лед или по-скоро втвърден въглероден диоксид. За съжаление този метод вече не е включен в ремонта на вдлъбнатини без боядисване, тъй като силното нагряване на каросерията на автомобила обаче вече е доста инвазивно, така че лакът може да бъде повреден и следователно вече ще е далеч от първоначалното си състояние.

Ще плати ли застрахователят за ремонта на автомобила след градушка?

Това е важен въпрос – можем ли да разчитаме на компенсация или може би ще трябва да изхвърлим пари от собствените си джобове, за да премахнем вдлъбнатините? Както се досещате, това зависи строго от вида на вашата застраховка.

Много от тях не покриват този вид щети. Компенсация за градушка може да бъде получена само ако сте закупили автокорпус или миникаско. Щетите трябва да бъдат докладвани незабавно. В този случай наистина няма какво да се чака. И при никакви обстоятелства не е разрешено да поправяте сами тази повреда. Изчакайте търпеливо решението на застрахователя. По отношение на размера на обезщетението, на който имате право, това е различно в случай на пълна или частична вреда. Ако има пълна загуба, трябва да откриете паричния еквивалент на превозното средство в деня на определяне на обезщетението, който обаче не може да бъде повече от сумата на цялата застраховка за променлив ток, посочена в договора. Ако колата е само частично повредена – и освен това от обикновена градушка, тогава най-вероятният вариант – ще имате право на сума, съответстваща на разходите за необходимия ремонт поради обезщетение.

Разбира се, той също не може да надвишава размера на пълната застраховка. Разбира се, за да определи подробностите за размера на компенсацията, оценителят трябва да изчисли цената на ремонта. Проблемът е – и не е необичайно – че оценителят ще подцени тази сума. Поради тази причина се препоръчва да поискате различна сума и в същото време да се консултирате за предложените цени за ремонт в автосервиз – добре е да имате такъв професионален опит под колана си по време на преговори. Колко дълго ще трябва да чакате обезщетение? Това вече са въпроси, регламентирани от разпоредбите на Гражданския кодекс. Оценителят има две седмици, за да установи сумата, а след това, от момента, в който сумата е одобрена, застрахователят има максимум четири седмици, за да ни плати обезщетение. С наша помощ можете да вземете чиста, лъскава кола само за ден и да се възхищавате на ефекта повече от една година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *